miercuri, 16 octombrie 2013, 13:55 view Vizualizări: 1402 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Dezvăluire: Fostul prim-ministru al Republicii Moldova l-a tras pe sfoară pe Putin

Foto: nr2.ru
Televiziunile rusești "Pervîi kanal" și NTV vor rezilia contractele cu posturile care le retransmit în Republica Moldova - respectiv, Prime și TV7, care sînt controlate, respectiv, de Vlad Plahotniuc și Vlad Filat.

Acest lucru a fost declarat de omul de afaceri Renato Usatîi, care a organizat la Moscova o conferință on-line pentru jurnaliștii moldoveni. Usatîi este convins că motivul pentru rezilierea contractelor de retransmisie sînt politica antirusească și dezinformarea publicului.

Omul de afaceri a subliniat că fiind controlate de oligarhii din Republica Moldova, posturile TV care retransmit canalele rusești practică în mod activ retragerea din eterul mediatic a subiectelor video care sînt de interes pentru telespectatorii din Moldova. Dar aceste acțiuni au fost legalizate de către proprietarii acestor canale care se află la putere, scrie "Omega".

"Cu Prime, controlat de Plahotniuc, contractul va fi reziliat, la fel și cu TV7, controlat de (Chiril) Lucinsch", - a declarat în acest sens omul de afaceri.

Între timp, Usatîi a spus că Filat i-a promis personal lui Putin că va proteja afacerile ruse în Republica Moldova . "Filat însuși i-a spus lui Putin la Soci – este și stenograma conversației, că Chișinăul este gata să contribuie la privatizarea ( proprietății de stat a RM) de către companiile rusești", - a spus Usatîi, adăugînd că s-a vorbit inclusiv despre Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit omului de afaceri rus, în cadrul întrevederii avute cu Filat, Putin i-a recomandat să atragă atenția unei anumite mari companii ruse care ar putea concesiona în condiții reciproc avantajoase Aeroportul Internațional Chișinău.

"Filat, cînd l-a auzit pe Putin recomandînd această companie, a dat asigurări că nu vor fi niciun fel de probleme. Și cu ce s-a terminat?.. ", - se întreabă Usatîi. Potrivit omului de afaceri, reprezentanții companiei ruse în cauză au sosit la Chișinău, "au evaluat situația, dar Filat i-a ignorat, a făcut ceea ce a făcut mereu".

Cuvinte cheie: Moldova, politica, Putin
comments powered by Disqus