joi, 17 octombrie 2013, 7:05 view Vizualizări: 1039 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Sergiu Mocanu: Protestele comuniștilor - o comandă a Moscovei

Foto: jurnal.md
Protestele organizate de comuniști sunt o comandă venită de la Moscova pentru a zădărnici integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Declarația a fost făcută de liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu. Politicianul îndeamnă moldovenii să nu iasă la aceste proteste.

„Nu de dragul lui Filat și Plahotniuc comuniștii astăzi sunt în stradă. Ceea ce fac comuniștii la ora actuală este o comandă venită de la Moscova pentru a zădărnici cursul nostru european. Discursul tăios al șefului Delegației UE în RM a demonstrat încă o dată că UE luptă pentru drepturile omului în RM, luptă pentru fiecare dintre noi să ne scoată din îmbrățișarea fratelnică a Rusiei”, a declarat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii sale pe Antimafie.md.

Liderul Mișcării Antimafie e remarcat că Republica Moldova nu este gata să parafeze Acordul de Asociere cu UE.

„Parafarea Acordului la Vilnius nu este un succes al actualei guvernări, este mai degrabă un insucces. Dacă UE nu avea teamă că această guvernare, împreună cu comuniștii, ar putea duce RM în altă parte decât spațiul european, nu s-ar fi grăbit să semneze acest acord. Dacă RM nu avea asemenea conducere, dacă nu era pericolul că se menține mafia la guvernare, UE nu se grăbea să parafeze Acordul, pentru că RM nu este pregătită: nu au fost aprobate legile euroconforme până la capăt, legile adoptate nu funcționează, există corupție. UE face un avans, ne dă un credit cetățenilor RM. Știe că suntem ostaticii acestor criminali”, a mai spus Mocanu.

Totodată, liderul Mișcării Antimafie a ținut să accentueze că Uniunea Euroasiatică, pentru care protestează comuniștii, nu este o alternativă pentru Republica Moldova. Sergiu Mocanu s-a referit la suspectul reținut la Moscova, pentru moartea unui tânăr rus. Acesta a fost adus și îngenunchiat chiar în fața ministrului rus de Interne, iar imaginile au fost transmise de toate televiziunile.

„Acolo este o sălbăticie instituționalizată. Cei care pledează pentru Uniunea Euroasiatică trebuie să vadă acest filmuleț și apoi să se uite în ochii copiilor și să le spună că ei vor să trăiască ca în țara asta tătaro-mongolă, unde practicile medievale sunt la ordinea de zi în instituțiile statului. M-am mirat că nu i-au tăiat capul în fața ministrului de Interne, poate au lăsat să i-l taie în fața lui Putin. Iată pentru ce fac comuniștii proteste?”, a adăugat Sergiu Mocanu.

Urmăriți și alte declarații făcute de liderul Mișcării Antimafie.
Cuvinte cheie: Sergiu Mocanu, politica, Moldova
Sursa:  jurnal.md
comments powered by Disqus