luni, 21 octombrie 2013, 12:40 view Vizualizări: 1139 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

(video) 30 noiembrie - ziua în care vor avea loc viitoarele alegeri parlamentare

Foto: unimedia.info
Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, spune că viitoarele alegeri parlamentare vor avea loc la sfârșitul anului viitor. Potrivit lui, cea mai potrivită dată pentru acest lucru este ziua de 30 noiembrie 2014.

„Este o dată logică și corectă”, a declarat Filat în cadrul emisiunii „Piatnița” de la RTR Moldova, informează UNIMEDIA.

„Eu pur și simplu am luat calendarul și m-am uitat. 30 noiembrie este prima duminică după data de 28 noiembrie. Potrivit legii, viitoarele alegeri parlamentare nu pot avea loc mai devreme decât data alegerilor precedente. Mai târziu se poate. Dar, spuneți-mi când? Fie facem înainte de Revelionul pe stil nou, fie înainte de cel pe stil vechi. Trebuie să luăm, însă, și campania electotrală. Cine va face campanie în timpul sărbătorilor? Alegerile vor avea loc pe 30 noiembrie 2014. Este o dată logică și corectă”, a subliniat liderul PLDM.

UNIMEDIA menționează că ultimele alegeri parlamentare au avut loc la 28 noiembrie 2010. Potrivit legislaţiei, mandatul deputaţilor este de patru ani. Asta înseamnă că până la data de 29 noiembrie 2014 nu pot fi organizate alegeri parlamentare ordinare. Acestea pot fi organizate în decurs de maximum trei luni de la expirarea mandatului actualului Parlament, ceea ce înseamnă până la 28 februarie 2015.

VIDEO

Cuvinte cheie: politica, Filat, Parlament
comments powered by Disqus