marți, 22 octombrie 2013, 10:23 view Vizualizări: 1120 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

"Cea mai de masă" acțiune pentru unirea R. Moldova cu România a eșuat

Foto: frontpress.ro
Marșul din 20 octombrie care a avut loc la București în sprijinul ideii de unire a Moldovei cu România, anunțat de către organizatori ca fiind "cea mai de masă" acțiune românounionistă din ultimii ani, a eșuat. Potrivit publicației Evenimentul Zilei, organizatorii au estimat că 10.000 de oameni vor participa la ”Marșul pentru Basarabia", însă la startul evenimentului din Piața Victoria nu s-au prezentat decît o mie de persoane. Din R.Moldova au venit o sută de oameni în două autocare, care au fost opriți la vamă pentru că ar „face propagandă”.

O altă publucație, Cotidianul, relatează că în punctul final al marșului – Palatul Parlamentului – protestatarii au desfășurat un tricolor românesc gigant cu dimensiunea de peste 1000 de metri pătrați. Cotidianul estimează numărul protestatarilor la "cîteva mii de oameni". Potrivit datelor poliției la demonstrație au luat parte circa 3 mii de oameni.

Mitingul a fost organizat de Platforma Civică Actiunea - 2012 și Consiliul Unirii Moldovei cu România. Principala cerere a protestatarilor față de autoritățile din România – a ridica ideea unirii R. Moldova cu România la rang de obiectiv naţional prioritar. Potrivit organizatorilor, unirea a "două state românești" este pentru Republica Moldova "cea mai scurtă cale către UE și NATO". La eveniment au fost prezentate peste 100 de mii de semnături colectate în sprijinul ideii unirii celoe două țări.

Cuvinte cheie: Moldova, politica, Romania
comments powered by Disqus