joi, 24 octombrie 2013, 11:27 view Vizualizări: 1172 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Amnesty International: America ar trebui judecată pentru CRIME DE RĂZBOI

Foto: antena3.ro
Oficialii americani responsabili pentru atacurile cu drone ar trebui judecaţi pentru crime de război, a anunţat organizaţia Amnesty International, într-un raport făcut public în această săptămână şi care conţine o listă cu civilii morţi în astfel de atacuri, scrie Russia Today.

Raportul Amnesty International se bazează pe datele culese în urma celor 45 de atacuri cu drone, din perioada ianuarie 2012 - august 2013, în zona Waziristanului de Nord (regiune tribală pakistaneză din apropiere de frontiera cu Afganistan - n.r.).

Un caz particular, relatat pe larg în acest raport, denumit "Eu voi urma?", este acela al unei femei de 68 de ani, pe nume Mamana Bibi, care a fost omorâtă de o dronă în timp ce se afla în grădină şi culegea legume, împreună cu nepoţii săi.

Un alt incident menţionat în raport este cel din iulie 2012, când 18 muncitori, inclusiv un băiat de 14 ani, au fost omorâţi în satul Zowi Sidogi.

"Amnesty International este îngrijorată că aceste cazuri nu sunt izolate şi pot fi încadrate în crime de război. Statele Unite trebuie să dea socoteală pentru uciderea civililor", a declarat Mustafa Qadri, analist pentru Amnesty International.
comments powered by Disqus