luni, 11 noiembrie 2013, 12:37 view Vizualizări: 1111 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Dezastrul lăsat de taifunul din Filipine, în IMAGINI FOTO SFÂŞIETOARE

Foto: publika.md

Taifunul a trecut, dar milioane de filipinezi luptă să supravieţuiască. Oamenii nu au apă, mâncare, haine şi nici locuri pentru adăpost. Autorităţile sunt neputincioase, deoarece localităţi întregi au fost, practic, şterse de pe faţa pământului. Căile de acces sunt blocate, astfel încât nici măcar ajutoarele umanitare nu pot ajunge la oamenii rămaşi singuri pe lume.

Taifunul Hayian ar fi făcut peste 10 mii de morţi în Filipine şi a distrus până la 80 la sută din construcţiile din regiunea lovită de stihie. ONU a avertizat că mulţi supravieţuitori nu au alimente, apă potabilă sau medicamente. Cadavrele zac pe drumuri, iar oamenii jefuiesc tot ce le stă în cale sau scotocesc printre ruine, în speranţa că vor găsi hrană şi îmbrăcăminte. 

"Este foarte greu. Sunt neajutoraţi ca nişte copii nou-născuţi. Nu este mâncare nicăieri, nici în depozite sau magazine", a declarat o femeie. 

Armata filipineză a trimis soldaţii în zonele afectate ca să împartă ajutoare umanitare. Autorităţile estimează că aproximativ 4.000.000 de oameni au rămas în voia sorţii.

"Eu nu am nevoie de multe haine, doar de o cămaşă. Atât cer. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt vie şi sper că această tragedie să ne facă mai buni." 

Taifunul Hayian a lovit insulele Filipine vineri. Cele mai multe distrugeri au fost provocate de valurile uriaşe pe care oficialii le compară cu tsunami-ul din 2004.

Cuvinte cheie: pericol, victime, taifun
comments powered by Disqus