marți, 12 noiembrie 2013, 2:49 view Vizualizări: 1093 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Deputat: În Parlament sînt persoane cu 2-8 dosare penale

Foto: noi.md
Declarația a fost făcută, luni, 11 noiembrie, de Valeriu Munteanu, deputatul fracțiunii Partidului Liberal, în cadrul unei emisiuni la postul public de radio, vorbind despre inițiativa de anulare a imunității parlamentare, semnată de deputații din majoritatea parlamentară.

”Astăzi există deputați care au de la 2 la 8 dosare penale, pe care nu le-au acumulat în perioada activității de deputat, ci le-au acumulat în virtutea activității lor anterioare”, a declarat deputatul, care a accentuat că în patru ani de mandat parlamentar aceste dosare se suspendă, dar pot fi și clasate prin trafic de influență.

Totodată, deputatul Munteanu a evitat să spună care sînt deputații cu dosare penale din actuala legislatură.

Declarațiile lui Munteanu au venit să confirme afirmațiile anterioare ale procurorului general, care a declarat în cadrul audierilor parlamentare că în actuala legislatură există deputați, care sînt parte a dosarelor penale. Procurorul a spus atunci că structura pe care o conduce instrumentează mai multe dosare cu implicarea demnitarilor de rang înalt, care țin de contrabandă cu bunuri, dar și de spălarea banilor. Sursa citată a subliniat că parte a acestor dosare sînt și ”unii deputați care stau acum în sală”.

Cuvinte cheie: caz penal, deputat, Parlament
comments powered by Disqus