luni, 18 noiembrie 2013, 6:50 view Vizualizări: 1064 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Modul inactiv de viaţă al moldovenilor: Majoritatea îşi petrec timpul liber la televizor sau pe reţele de socializare

Foto: publika.md
Cei mai mulţi moldoveni îşi petrec timpul liber în faţa televizorului sau pe reţelele de socializare şi doar fiecare al cincilea iese la plimbare. Sunt datele unui studiu prezentat recent de Compania "Magenta Consultig".

Potrivit cercetării, 85 la sută dintre moldoveni îşi petrec timpul liber în faţa televizorului. Totodată, un sfert dintre locuitorii ţării noastre citeşte ziare şi reviste, iar 21 la sută aleg să facă plimbări. Tototdată, 17 la sută dintre intervievaţi citesc literatură artistică în timpul liber, 11 la sută sunt pasionaţi de jocurile on-line, iar 10 la sută merg în cafenele. Pe de altă parte, mai puţin de cinci la sută se odihnesc în cluburi sau alte locuri de distracţie.

Potrivit studiului, moldovenii consumă fructe şi legume o dată pe săptămână sau chiar mai puţin, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă cel puţin 400 de grame pe zi. Datele cercetării mai relevă că, în Moldova, principalele cauze ale mortalităţii sunt bolile cardio-vasculare, cancerul şi maladiile sistemului digestiv.

Cuvinte cheie: Moldova, sondaj, societate
comments powered by Disqus