vineri, 22 noiembrie 2013, 9:29 view Vizualizări: 1267 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Topul celor mai importante surse de informare a moldovenilor

Foto: publika.md
Televiziunea reprezintă principala sursă de informare a moldovenilor, arată datele Barometrului de Opinie Publică, realizat la comanda Institutului de Politici Publice. Locul doi îl ocupă Internetul, iar pe a treia poziţie se plasează radioul.

Aproape 70 la sută dintre participanţii la sondaj plasează televiziunea pe primul loc în topul surselor de informare în care au cea mai mare încredere. Pe locul doi se situează Internetul care este utilizat în scopuri de informare de aproape 17 la sută dintre cei chestionaţi. Urmează radioul, cu aproape şase la sută.

Printre sursele de informare ale moldovenilor se mai numără familia, prietenii, vecinii, colegii de serviciu, ziarele şi zvonurile.

Acelaşi studiu arată că sursa de informare care are parte de cea mai mică încredere din partea cetăţenilor sunt primăriile. Doar 0,1 la sută dintre cei chestionaţi spun că obţin informaţii de la Administraţia Locală.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.144 de persoane din 85 de localităţi. Marja de eroare este de plus minus trei la sută.

comments powered by Disqus