sâmbătă, 23 noiembrie 2013, 15:00 view Vizualizări: 1110 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Protest de amploare în capitală. Zeci de mii de oameni au cerut demisia lui Leancă

Foto: noi.md
Cîteva zeci de mii de simpatizanți și membri ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au protestat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din capitală. Înarmaţi cu steaguri roşii, megafoane şi tobe, protestatarii au solicitat demiterea Guvernului și organizarea alegerilor anticipate, transmite NOI.md.

Protestatarii veniți din sudul țării au mers în marș de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare începînd cu scuarul Academiei de Științe a Moldovei. Cei veniți însă din centrul și nordul republicii s-au deplasat de la Circ pe bulevardul Grigore Vieru și strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni.

Printre cei care au ținut discursuri în cadrul mitingului se numără deputații PCRM, Iurie Muntean, Constantin Starîș, Galina Balmoș, Mark Tkaciuc și inclusiv liderul comuniștilor, Vladimir Voronin. Aceștia susținuți de mulțimea din piață au scandat “Moldova”, ”Ruşine guvernanților", "Jos Guvernul", "Alegeri noi", "Victorie" și "Demisia".

După ce premierul Iurie Leancă n-a răspuns la invitația comuniștilor de a veni în piață pentru a răspunde la întrebările protestatarilor, mulțimea în frunte cu conducerea PCRM a pornit într-un marș în jurul clădirii Guvernului.

De asemenea, în cadrul mitingului a fost dată citirii o Declarație comună prin care participanții la protest au solicitat demiterea lui Leancă, organizarea alegerilor anticipate și integrarea R. Moldova în Uniunea Eurasiatică.

Cuvinte cheie: Moldova, proteste, PCRM
comments powered by Disqus