duminică, 1 decembrie 2013, 7:56 view Vizualizări: 1716 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Blănurile fac moda în acest sezon. Care sun preţurile şi ce recomandă designerii

Foto: publika.md
Blănurile opulente sunt în vogă şi în iarna 2013-2014, spun specialiştii. Iar unele locuitoare ale capitalei sunt deja în căutarea articolelor de lux ideale, chiar dacă preţul acestora ajunge şi până la 50.000 de lei. Totodată, comercianţii susţin că, în ultima lună, vânzările acestor produse au crescut cu peste 20 la sută.

În acest sezon, designerii vestimentari recomandă blănurile colorate, cu forme îndrăzneţe, însă atenţionează asupra unor reguli de care trebuie să ţină cont orice femeie care îşi procură un articol natural sau o imitaţie.

"Pentru a alege o blană comodă, ea trebuie să fie cu o mărime mai mare. Şi, respectiv, s-o alegem după silueta noastră, după configuraţia figurii", a precizat Nadia Gudumac, designer vestimentar.

Chiar dacă afară încă se înregistrează temperaturi cu valori pozitive, comercianţii spun că au deja mulţi clienţi, iar unele magazine vând blănuri chiar şi în rate.

"Se întreabă blănurile, mai ales de caracul, nutrie, nurcă. Preţurile sunt de la 4.000 până la 10.000-15.000, depinde de blană", a menţionat Angela Brodeţcaia, vânzător-consultant.

Şi femeile recunosc că sunt gata să dea mii de lei pentru o blană de calitate. Iată ce spun ele:

"Caut blană de şinşila, albă, dar din păcate, nu am găsit, deocamdată. Am găsit doar blană de şinşila de culoare gri. Dacă blana este bună, preţul contează mai puţin. Pentru că dacă articolul este de calitate, atunci poate fi purtat mult timp."

"Vedem, în general, căutăm până la 400 de euro, 500, nu mai mult. Este o investiţie foarte bună, prea mult chiar."

Potrivit specialiştilor, în acest sezon blana se poartă şi la poşete, la cizme şi gulere.

Cuvinte cheie: Moldova, moda, sezon
comments powered by Disqus