joi, 5 decembrie 2013, 10:09 view Vizualizări: 1181 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Unchiul lui Barack Obama a scăpat de deportare

Foto: actualnews.org
Unchiul președintelui SUA, Barack Obama, născut în Kenya, a primit acceptul de a rămîne in Statele Unite, cu toate ca a ignorat un ordin de deportare emis în urmă cu mai bine de doua decenii.

Judecătorul Leonard Shapiro a luat decizia de a-i permite lui Onyango Obama, în vîrstă de 69 de ani, sa rămînă în America, dupa ce acesta a demonstrat că a trait aici în ultimii 50 de ani și și-a platit toate taxele, scrie Boston Observer.

Chestionat daca are familia în SUA, acesta a aratat că are doua surori și două nepoate. "Am si un nepot", a spus acesta. Intrebat care este numele acestuia, a răspuns: "Barack Obama, este președintele SUA".

Onyango Obama, fratele vitreg al tatalui lui Obama, trăiește in America de mai bine de o jumătate de secol, cînd a ajuns aici cu o viză studențească.

Potrivit sursei citate, in urma unor audieri în anii '80, a primit ordinul de a parasi țara in 1992, însă a rămas aici.

Obama a absolvit Universitatea Boston, unde a terminat facultatea de Filosofie, apoi a lucrat ca manager la un magazin de alcool din Framingham.

El a oferit ajutor imigrantilor africani să-îi gaseasca locuinte in State, iar în 2011 a fost arestat pentru că a condus sub influența alcoolului și i-ar fi spus polițistului care l-a reținut: "Cred că voi suna la Casa Albă".

Judecătorul care a dat decizia a luat în considerare și mărturiile privind caracterul lui Obama si o lege ce permite imigrantilor sa devina rezidenti permanenti, daca au sosit in America inainte de 1972 si demonstreaza un caracter bun.

Conform Boston Observer, Onyango Obama este a doua rudă a lui Obama care trăia ilegal în SUA.

Cuvinte cheie: SUA, decizie, Obama
comments powered by Disqus