luni, 9 decembrie 2013, 14:44 view Vizualizări: 1327 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Recordurile pe care le înregistrează Republica Moldova

Dumitru Condrea de la revista online, Tenmag, a făcut o selecție cu recordurile înregistrare de Republica Moldova.

1. Țară care cel mai mult timp nu a avut președinte – 3 ani. Ne putem alătura doar Belgiei care a intrat în Cartea Recordurilor ca țara care cel mai mult timp nu a avut un guvern oficial – 290 de zile.

2. Vinăriile Mileștii-Mici au intrat în cartea recordurilor ca ”Cea mai mare colecţie de vinuri de calitate păstrate în sticle” şi ”Cea mai mare lungime a galeriilor subterane artificiale”.

3. Moldovenii consumă cele mai multe mere pe cap de locuitor, din lume.

4. Moldovenii sunt primii la consumul de alcool pe cap de locuitor. Acest record a fost atribuit nouă în felul următor: cât alcool se produce în țară au împărțit la câți oameni sunt în țară, și poftim. Dar să nu uităm că foarte mult vin, vodkă, cogniac, brendy se duce peste hotarele țării.

5. Cea mai mare mămăligă din lume – 30 kg + tocăniță. La prepararea mămăligii gigantice s-au folosit 30 de litri de ulei, 50 kg ceapă, 50 kg ardei gras, 100 kg ciuperci şi spre final, 4000 de cârnăciori.

6. Cea mai tânără cântăreață din lume este din Republica Moldova – Cleopatra Stratan.

7. Un moldovean ține recordul cu cele mai multe lovituri la instrumentele de percuție. Petru Butnaru din Ungheni, a stabilit în Germania recordul de 15 percuții pe secundă. La moment el are alte 14 recorduri înscrise în cartea recordurilor.

Cuvinte cheie: Moldova, Cetățenii, record
Sursa:  http://diez.md/
comments powered by Disqus