miercuri, 11 decembrie 2013, 15:44 view Vizualizări: 1133 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Rogozin: Federaţia Rusă garantează bunăstarea cetăţenilor ruşi din Transnistria

Foto: ptelegrafist.org
Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a declarat că Guvernul de la Moscova garantează bunăstarea cetăţenilor ruşi din stânga nistrului. Declaraţia a fost făcută în cadrul orei guvernului din cadrul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, scrie itar-tass.com.

Rogozin a fost întrebat de către deputatului liberal-democrat Roman Hudeacov ce va fi cu ruşii din autoproclamata RMN, după ce va fi semnat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi UE.

“ În ceea ce ţine de Transnistria, noi am semnat un nou acord în locul celui anterior (Jukov-Smirnov). Împreună cu preşedintele Şevciuk întreprindem măsuri de susţinere economică inclusive a păturilor sociale defavorizate”, a subliniat Dmitrii Rogozin.

Acesta a mai adăugat că în regiune au fost începute mai multe proiecte de infrastructură . Potrivit lui Rogozin, până la mijlocul anului viitor urmează să fie deschise 12 obiecte de menire socială.

Mai mult, vicepremierul de la Moscova i-a sigurat pe deputaţii ruşi că problema transnistreană este ţinută la control de către liderul de la Kremlin.
comments powered by Disqus