joi, 12 decembrie 2013, 11:55 view Vizualizări: 1182 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ei sunt MILIARDARII care DEŢIN New York-ul. Averile lor sunt colosale

Foto: antena3.ro
Când spui "New York" spui zgârie-nori, clădiri impresionante, imperii de oţel, beton şi sticlă, deţinute de cei mai puternici oameni ai lumii. Şi nu ne referim la şefii de state, ci la oameni de afaceri care deţin averi impresionante, de miliarde de dolari.

Chiar dacă criza economică a lovit în primul rând în afacerile imobiliare, pentru miliardari acesta a fost un moment extrem de profitabil, deoarece au cumpărat proprietăţi, terenuri şi materiale de construcţii extrem de ieftin.

Pe piaţa imobiliară de lux, proprietăţile deţinute de miliardarii din New York se ridică la suma de 169 de miliarde de dolari, cu o medie de 78 de milioane de dolari investită de fiecare om bogat.

Potrivit datelor furnizate de Wealth-X, miliardarii deţin în medie fiecare câte patru case, în valoare de 20 de milioane de dolari/bucata.
Richard LeFrak este oficial cel mai mare mogul din New York în materie de imobiliare. El are o avere de 5 miliarde de dolari şi a investit în complexul de lux de 5.000 de apartamente Le Frank City din Queens.

Un alt jucător important este Leonard Stern, CEO-ul companiei Hartz Group, care are o avere estimată de 4,1 miliarde de dolari. Compania condusă de el deţine în prezent pest 38 de milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale şi locuinţe în New York, New Jersey şi Chicago.

Miliardarii Sheldon Solow, Donald Trump şi Steven Roth se află şi ei în spatele afacerilor imobiliare de succes.re also all behind trophy real estate development in the city.

Harry Macklowe deţine Metropolitan Tower, Worldwide Plaza, clădirea General Motors Building şi magazinul Apple de pe Fifth Avenue. Luna trecută a dezvăluit că va lansa un nou proiect imobiliar, o clădire de apartamente de 96 de etaje, în zona 432 Park Avenue. Această clădire va fi cea mai înaltă clădire rezidenţială din emisfera vestică şi va fi gândită şi construită de arhitectul Rafael Viñoly. Clădirea va avea şi 10 penthouse-uri, fiecare cu un preţ de 72 de milioane de dolari. Unul deja s-a vândut.
Cuvinte cheie: SUA, bani, constructie
comments powered by Disqus