joi, 12 decembrie 2013, 13:20 view Vizualizări: 1290 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

India, aproape să îngroape Nokia. Ce sumă este obligată să dea compania

Foto: publika.md
Nokia ar putea fi nevoită să plătească în India taxe restante de 3,4 miliarde de dolari, a declarat sub protecţia anonimatului un oficial de la New Delhi, pentru cotidianul american Wall Street Journal. Suma este mult mai mare faţă de estimarea actuală de 340 de milioane de dolari, Nokia fiind acuzată că datorează banii pentru că s-ar fi folosit, în trecut, fără a avea dreptul, de o scutire de taxe pentru exporturile de software, relatează Jurnalul.ro.

India a pus, în septembrie, sechestru pe unele active din ţară ale Nokia, inclusiv pe fabrica de la Chennai, printre cele mai mari din lume, pentru a se asigura că grupul finlandez va plăti taxele.

Nokia neagă că ar fi încălcat regulile şi se apără împotriva acuzaţiilor într-un tribunal din India.

Grupul intenţionează să constituie o rezervă de 350 de milioane de dolari pentru a obţine deblocarea activelor din India, astfel încât să le poată ceda Microsoft în cadrul vânzării operaţiunilor de producţie de telefoane mobile. În caz contrar, acestea vor fi transferate grupului american la o dată ulterioară.

Compania finlandeză trebuie să obţină acces la activele respective până joi, pentru a le transfera Microsoft în cadrul acordului de vânzare, în valoare de 7 miliarde de dolari.
Cuvinte cheie: tehnologii, bani, NOKIA
comments powered by Disqus