luni, 16 decembrie 2013, 6:48 view Vizualizări: 1394 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

"Comportamentul agresiv al deputaţilor în plenul Parlamentului, un truc de imagine. Îşi fac PR politic"

Foto: publika.md
Comportamentul agresiv al deputaţilor în plenul Parlamentului nu este altceva decât un truc de imagine. De această părere au fost mai mulţi invitaţi ai emisiunii Vox Publika, de aseară. Totodată, ei cred că aleşii care nu se manifestă la şedinţe sunt mult mai periculoşi decât cei scandalagii.

"Îşi fac PR politic, indiferent că este pozitiv sau cu o tentă negativă", a declarat bloggerul Mihai Malaşevschi.

"Din moment ce presa amplifică scandalul de acolo, ei nu fac nimic altceva decât să-şi manifeste sau să-şi crească imaginea în cadrul electoratului propriu", a menţionat specialistul în comunicare şi PR Valentin Balan.

Invitaţii emisiunii cred că astfel de situaţii vor putea fi evitate când se va renunţa la alegerea deputaţilor pe liste de partid.

"Este strict necesar totuşi să schimbăm acel sistem electoral şi să aducem şi deputaţii mai aproape de cetăţeni. Să dăm posibilitate cetăţenilor să-şi aleagă deputaţii în circumscripţii uninominale", a precizat deputatul PDM Sergiu Sârbu.

"Dacă nu vom schimba sistemul electoral, liderii de partid vor include în liste persoane care au mers cu bani şi ulterior ei se ascund după pravanul imunităţii", a conchis expertul în drept constituţional Teodor Cârnaţ.

75 la sută dintre telespectatorii care au participat la televoting consideră că deputaţii inculţi nu îşi merită mandatul.

Cuvinte cheie: politica, Parlament, deputat
comments powered by Disqus