luni, 16 decembrie 2013, 2:07 view Vizualizări: 1052 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Kucima: Ucraina este în prag de faliment

Foto: zn.ua
Al doilea președinte al Ucrainei, Leonid Kucima, consideră că țara este în prag de faliment. El a declarat acest lucru la finalul mesei rotunde la care a participat și actualul președinte, Viktor Ianukovici.

"Țara este, în linii mari, în stare de faliment", - a spus Kucima.
Potrivit lui, guvernul a planificat o creștere a PIB-ului de 3,5%, dar a primit o scădere de 1,5 % . " Minus 5 %. De unde să iei această cifră? Umblăm prin lume și cerem bani", - a spus el.

Kucima, de asemenea, a remarcat faptul că situația din țară este de așa natură, că Ianukovici nu are de gînd să adere la Uniunea Vamală: "Niciun acord cu privire la Uniunea Vamală nu va fi semnat".

El a chemat la găsirea cît mai rapidă a consensului între guvern și opoziție: "Cu cît mai departe, cu atît mai rău pentru țară. Concluziile ar trebui să le facă guvernul și opoziția".

În același timp Kucima și-a exprimat dezamăgirea că la masa rotundă "nu s-a discutat nimic concret". "La așa o adunare problema nu poate fi rezolvată, dar am arătat lumii și societății că dialogul este posibil", a afirmat Kucima.

Solicitat să comenteze situația în țară, Kucima a spus: " Dacă ași spune tot adevărul, va trebui să părăsesc țara".

Cuvinte cheie: Ucraina, faliment, Kucima
comments powered by Disqus