marți, 17 decembrie 2013, 7:55 view Vizualizări: 1129 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Cele mai solicitate documente de stare civilă pot fi obţinute şi online. CLICK pentru a afla detalii

Foto: http://www.publika.md
Acum puteţi să obţineţi opt tipuri de acte de stare civilă fără a ieşi din casă, dacă sunteţi conectaţi la Internet. Este vorba de cele mai solicitate documente: duplicate şi extrase ale certificatelor de naştere, de căsătorie, dar şi să solicitaţi modificarea actelor de stare civilă.

Serviciul este accesibil şi pe site-ul starecivila.gov.md. Însă de el pot beneficia doar persoanele care au semnătură digitală mobilă. Aceasta poate fi solicitată de la operatorul de telefonie mobilă. Preţul pentru actele solicitate online este ca la ghişeu. Plata poate fi efectuată cu ajutorul unui card bancar, prin intermediul Internet banking, la terminale, precum şi în numerar în bănci sau oficii poştale.

"Actele pot fi luate fie de la oficiul central, fie de la oficiile teritoriale sau de la misiunile diplomatice dacă cetăţenii sunt peste hotare", a declarat directorul Serviciului Stare Civilă, Lucia Ciobanu.

Anual, pentru obţinerea duplicatelor şi extraselor din certificatul de naştere, de căsătorie, de divorţ sau deces sunt depuse în jur de 100 de mii de cereri. Şi aproape zece mii de cereri în care se solicită modificări la actele de stare civilă.

Serviciul Stare Civilă intenţionează să livreze, în 2014, documentele la domiciliu, precum şi să le ofere cetăţenilor posibilitatea depunerii online a cererii pentru înregistrarea căsătoriei.

Cuvinte cheie: documente, Internet, Moldova
comments powered by Disqus