miercuri, 18 decembrie 2013, 8:09 view Vizualizări: 1113 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Cel mai scump pom de Crăciun din lume: Are 13 metri şi a fost evaluat la 11 milioane de dolari

Foto: publika.md
De fiecare Crăciun, ne împodobim brazii cu beteală, globuri, dantele şi diferite figurine. În alte colţuri ale lumii însă, podoabele folosite pentru brazi includ smaralde, safire, diamante şi alte pietre preţioase şi costă zeci sau chiar sute de mii de dolari.

Titlul de cel mai scump pom de Crăciun din lume este deţinut de bradul de 13 metri, evaluat la 11 milioane de dolari şi care a decorat în 2010 un hotel din Emiratele Arabe Unite. Acesta a fost împodobit cu peste 180 de globuri încrustate cu diamante, safire şi perle. Pe ramuri au fost agăţate şi bijuterii adevărate.

Anul trecut, bijutierul japonez Ginza Tanaka a prezentat un brad din aur, împodobit cu ornamente care reprezintă personaje din desenele animate Disney. Bradul a costat peste patru milioane de dolari.

Următorul în top este bradul expus în gara din oraşul elveţian Zurich.
Înalt de 15 metri, pomul a fost împodobit cu 5.000 de ornamente din cristale Swarovski. Decoraţiunile au costat aproximativ patru milioane de dolari.

Chiar dacă măsoară doar 35 de centimetri, bradul produs de un lanţ de magazine din Japonia a costat 1,8 milioane de dolari. Şi asta pentru că a fost încrustat cu peste 400 de diamante.

În anul 2010, casa de bijuterii Tiffany and Co a expus cel mai scump pom de Crăciun din Europa. Împodobit cu ornamente unicat din pietre şi metale preţioase, bradul a costat, nici mai mult, nici mai puţin, 450 de mii de dolari.
Cuvinte cheie: bani, lume, Craciun
comments powered by Disqus