miercuri, 18 decembrie 2013, 7:11 view Vizualizări: 1019 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Revista presei internaţionale: Grecia va ieşi în curând din recesiune, iar Coreea de Nord se pregăteşte de un nou test nuclear

Foto: publika.md
Negocierile de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană vor începe oficial pe data de 21 ianuarie 2014. Reuters scrie că decizia a fost luată în urma reuniunii Consiliului Afaceri Generale desfăşurată la Bruxelles.

Grecia va ieşi din recesiune în 2014, titrează The Economic Times. Banca Centrală de la Atena spune că economia elenă îşi va reveni anul viitor, însă polarizarea politică ar putea prezenta riscuri semnificative pentru perspectivele de recuperare. Grecia se află în al şaselea an de recesiune din cauza măsurilor dure de austeritate impuse de creditorii internţionali în schimbul ajutorului financiar.

Bugetul Australiei ar putea fi deficitar în următorii 10 ani, dacă nu vor fi întreprinse măsuri urgente pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare în ţară, scrie Financial Times. Guvernul australian a anunţat că deficitul bugetar al ţării ar putea creşte până la 42 de miliarde de dolari anul viitor.

Teheranul este pregătit să reia negocierile cu marile puteri privind programul său nuclear, scrie Agerpres. Declaraţia a fost făcută de către şeful negociatorilor iranieni, într-un interviu acordat jurnalului belgian Le Soir. Discuţiile în acest sens au fost întrerupte pe 13 decembrie.

Nord-coreeni se pregătesc pentru un nou test nuclear la începutul lui 2014. The Telegraph notează că, în cazul unei reuşite, imaginea tânărului lider de la Phenian s-ar îmbunătăţi, la doi ani după moartea predecesorului şi tatălui său, Kim Jong-il. Coreea de Nord a efectuat deja trei teste nucleare, cel mai recent în februarie 2013.

Cuvinte cheie: mass-media, Grecia, lume
comments powered by Disqus