joi, 19 decembrie 2013, 12:03 view Vizualizări: 1136 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

SCANDAL în Parlament din cauza zilei de 25 decembrie

Foto: noi.md
Deputații din Coaliția Pro-europeană a votat astăzi în prima lectură proiectul de lege cu privire la declararea zilei de 25 decembrie drept zi de sărbătoare, care nu va trebuie înlocuită. Inițiativa legislativă nu a fost pe placul deputaților din PCRM care au cerut astăzi, în plenul Parlamentului, invitarea Mitropolitului Vladimir, pentru ca acesta să-şi expună poziţia privind sărbătorirea Crăciunului.

În cadrul ședinței deputatul PCRM, Sergiu Stati a spus că asemenea acțiuni duc la distrugerea creștinismului din țară.

„Recomand să vorbim cu mitropolia să vorbim cu cei care sînt slujitori și cred ca ar fi bine să invităm mitropolitul să fie prezent la aceste dezbateri, căci așa se încearcă distrugerea statului R. Moldova. Nu v dați șantajați” a spus Sergiu Stati.

În replică deputatul PL, Valeriu Munteanu acest proiect nu este unul fals, iar fiecare cetățean are dreptul să sărbătorească Crăciunul atunci cînd dorește.

„În familia mea cu copii noi sărbătorim pe 25 decembrie, iar in familia mare sărbătorim pe 7 ianuarie și prin această perspectivă toata lumea va găsi consens”, a spus Munteanu.

Într-un final proiectul a fost votat în prima lectură. În prezent ziua de 25 decembrie este declarată zi liberă, însă Guvernul a decis că aceasta trebuie să fie recuperată de 14 decembrie.
 
Cuvinte cheie: Parlament, scandal, sarbatoare
comments powered by Disqus