vineri, 20 decembrie 2013, 13:30 view Vizualizări: 1057 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Masa de sărbători mult prea costisitoare pentru buzunarele moldovenilor

Foto: gorjeanul.ro
Majoritatea locuitorilor capitalei sînt dispuși să cheltuiască pentru masa de Revelion în medie pînă la 1 mie de lei. Aceștia se plîng că prețurile sînt exagerat de mari, în timp ce vînzătorii de la Piața Centrală spun că n-au crescut față de anii trecuți, transmite NOI.md.

Potrivit vînzătorilor, prețurile au crescut un pic doar la rodii și unele mezeluri. Cumpărătorii însă îi contrazic. ”Eu am cumpărat recent carne de iepure și costa 100 de lei kilogramul, acum – 120 de lei. Carnea de curcan este, iarăși, mai scumpă, costă între 100-110 lei kilogramul. În general, la toate produsele s-au majorat prețurile”, a spus un locuitor al capitalei.

Tradițional pe masa de sărbătoare sînt de nelipsit răciturile din carne de porc, curcanul preparat la cuptor, friptura, sarmalele, salata „Olivier”, diverse dulciuri și citrice. Pentru 1 kg de carne de porc, cumpărătorii scot din buzunar între 60 și 95 de lei, pentru legume – între 20 și 50 de lei, citrice – 18 și 35 de lei, mezeluri – 50 și 120 de lei și dulciuri – 30 și 120 de lei kilogramul.
 
Cuvinte cheie: Cetățenii, bani, cheltuieli
comments powered by Disqus