luni, 23 decembrie 2013, 16:26 view Vizualizări: 1033 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Autorităţile spaniole au pus la bătaie aproape 2,2 miliarde de euro în cadrul tradiţionalei loterii de sărbători, "El Gordo"

Foto: publika.md
Crăciunul a venit mai devreme pentru unii spanioli. La Teatrul Regal din Madrid au fost anunţaţi câştigătorii tradiţionalei loterii de sărbători numită "El Gordo". Autorităţile spaniole au pus la bătaie aproape 2,2 miliarde de euro pentru participanţi.

Raimunda Perez a plătit 40 de euro pentru două bilete, care acum valorează aproape un milion. Câştigul este comun, aşa cum se întâmplă de obicei în Spania, şi va fi împărţit între nouă cupluri de pensionari.

"În această dimineaţă, vecina mi-a spus că am câştigat. Nici nu mai ştiu câte milioane sunt", a spusRaimunda.

Iar mii de spanioli au câştigat sume mai mici. Este şi cazul acestui angajat de la hotel, care a cumpărat biletul la întâmplare dintr-o benzinărie.

"Întotdeauna când te uiţi la televizor nu crezi că o sa ajungi să câştigi. Îmi voi plăti facturile", a precizat Jesus Llorente.

Fiecare extragere are un ritual: bilele sunt extrase dintr-un imens glob auriu, iar numerele câştigătoare sunt cântate de copii. Jackpot-ul este de 9,5 milioane de euro. Anul acesta, pentru prima dată în istoria de 200 de ani a loteriei, premiile de peste 2 mii 500 de euro sunt impozitate cu 20 la sută.
Cuvinte cheie: bani, Spania, loterie
comments powered by Disqus