joi, 26 decembrie 2013, 12:50 view Vizualizări: 1156 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Expert: Nu cred că Leancă s-a descalificat ca premier

Foto: fluxdestiri.info
Declarațiile critice făcute de consilierul președintelui român, Iulian Chifu, la adresa premierului moldovean Iurie Leancă, în contextul vizitei acestuia la București, reprezintă o consecință a bătăliei politice interne care se duce în România. Poziția aparține analistului politic Mihai Cernenco și a fost expusă pentru NOI.md. Reprezentanții PLDM, dar și cei ai Guvernului au refuzat să comenteze declarațiile lui Iulian Chifu.

Potrivit lui Mihai Cernenco, acuzațiile aduse de administrația președintelui Băsescu pot fi calificate drept lipsite de seriozitate.

“Dincolo este o luptă politică internă, are loc o competiție între președinte și premier. Aceste declarații sînt neserioase pentru că au fost făcute în contextul începutului de campanie electorală și în contextul proiectului lansat de Băsescu, iar Leancă s-a pomenit în mijlocul acestei lupte. Ei au găsit țapul ispășitor în persoana lui Leancă”, a opinat analistul.

Expertul îl contrazice pe Iulian Chifu, cînd afirmă că Leancă a pierdut respectul membrilor Partidului Popular European. Mai mult, politologul se arată convins că Leancă s-a consultat cu oficialii europeni înainte de a da o apreciere negativă declarațiilor unioniste ale lui Băsescu.

„Nu cred că Leancă s-a descalificat ca premier sau ca membru PPE, cînd a făcut acele declarații, pentru că acestea nu au fost întîmplătoare. Cred că le-a făcut în cunoștinţă de cauză și s-a consultat înainte și cu alți oficiali de rang înalt, inclusiv europeni. Chiar oficialii europeni au criticat repetat declarațiile lui Băsescu”, a remarcat Cernenco.

Menționăm că Iulian Chifu a declarat recent că Leancă s-a descalificat ca premier, diplomat şi membru al PPE, participînd la un război intern împotriva lui Traian Băsescu.  
 
Cuvinte cheie: expert, parere, premier
comments powered by Disqus