miercuri, 8 ianuarie 2014, 12:48 view Vizualizări: 1020 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Au fost numite țările care reprezintă o amenințare la adresa păcii

Foto: mignews.com
Studiul efectuat de WIN/Gallup International arată că un sfert din populaţia planetei (24 %) consideră că SUA este principala sursă de ameninţare la adresa păcii în lume. La sondaj au participat aproximativ 67.000 de oameni din 65 de ţări ale lumii.

Cu toate acestea, cercetătorii relevă că tot mai des respondenţii au numit SUA drept loc unde ar dori să locuiască.

La o distanță considerabilă în spatele SUA s-a plasat Pakistanul , 8 % din respondenți l-au apreciat ca distrugător al păcii. Aproximativ 6 % consideră că China este un pericol.

Israelul se află pe locul al patrulea, împreună cu Iranul, Coreea de Nord și Afganistanul. 5 % dintre respondenți cred că fiecare dintre aceste țări este cea mai mare amenințare la adresa păcii .

Apoi cu 4 % vin India, Irak și Japonia. Doar 3 % dintre respondenți cred că amenințarea la adresa păcii ar putea veni din Siria, 2 % se tem de Rusia. Autoritatea Palestiniană a primit 1 %. Pe aceeași treaptă a ratingului cu palestinienii sînt Marea Britanie, Germania, Australia, Coreea de Sud, Somalia și Arabia Saudită .

Aproximativ 38 % dintre respondenți au spus că sînt fericiți în propria lor țară , în timp ce alții sînt gata să se mute într-un alt stat. Potrivit studiului, visul american este încă viu: 9 % dintre respondenți au spus că ar dori să se mute în Statele Unite, în timp ce 7 % au numit Canada și Australia .

Elveția este solicitată de 6 % din respondenți, 4 % ar fi vrut să se mute în Franța, 3 % ar găsi fericirea în Germania și Marea Britanie, precum și în Italia și Arabia Saudită.

În ciuda crizei economice globale, aproximativ 50 % din respondenți sînt mai optimiști pentru 2014 decît au fost în ajunul anului 2013. Sondajul actual, de asemenea, a arătat ca acum, pentru prima dată de la căderea Zidului Berlinului, oamenii cred că cel mai bun an a venit.

Mai mult de o treime din respondenții din 65 de țări cred că lumea ar putea fi mai bună dacă în politică ar intra mai multe femei. Aproximativ 34 % sprijină integrarea în continuare a femeilor în afacerile politice, în timp ce 41 % cred că diferențele de gen în acest caz sînt irelevante. Pe de altă parte, aproximativ 17 % au spus că lumea ar degrada în cazul în care în politică ar fost " lăsate " mai multe femei, iar 8% au fost indeciși .

Acest studiu internațional este realizat anual timp de 37 de ani, la sfîrșitul fiecărui an calendaristic.

Cuvinte cheie: razboi, lume, pace
comments powered by Disqus