joi, 9 ianuarie 2014, 13:25 view Vizualizări: 1059 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Chiar dacă în PCRM rămîne doar Voronin cu sigla, el poate miza pe un scor onorabil la alegeri – expert

Foto: tribuna.md
Chiar dacă organizaţional devine tot mai slab şi nu pare să aibă şanse de revenire la putere, perspectiva electorală a PCRM este destul de reală. De această părere este analistul politic Nicolae Negru, care, într-o postare pe politicon.md, analizează perspectiva electorală a PCRM în contextul ultimelor plecări din partid.

„Perspectiva electorală a PCRM este destul de reală, în măsura în care depinde de performanţele Coaliţiei, de faptul dacă PLDM, PDM şi PLR vor reuşi să convingă electoratul că integrarea europeană aduce beneficii concrete. Chiar dacă în PCRM rămîne doar Voronin cu sigla, el poate continua de unul singur campania, mizînd pe un scor onorabil”, a spus expertul.

Nicolae Negru nu împărtășește opinia cunoscutului expert Vladimir Socor, care crede că PCRM, pierzînd pîrghiile administrative, nu poate obține majoritatea voturilor la alegerile viitoare, afirmînd că plecarea cîtorva comuniști din formațiune nu presupune și un eșec al acesteia la alegeri”.

„Plecarea unor membri nu înseamnă neapărat şi pierderea de voturi pentru comunişti. Conform sondajelor, intenţiile de vot pentru PCRM au scăzut după alegerea preşedintelui Republicii Moldova şi a început să crească din nou după criza legată de vînătoarea din Pădurea Domnească, stabilizându-se spre sfîrşitul verii, apoi înregistrînd iarăşi un început de declin. Este evident că nu starea internă a PCRM influenţează şansele lui electorale, ci modul în care guvernează partidele proeuropene”, a spus expertul.

 
Cuvinte cheie: expert, PCRM, alegeri
comments powered by Disqus