miercuri, 15 ianuarie 2014, 10:28 view Vizualizări: 1316 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Arma supersonică testată de China poate distruge scutul american

Foto: incomemagazine.ro
Saptamîna trecută, armata chineză a efectuat cu succes un prim test al unei rachete purtătoare supersonice, destinată să transporte spre țintă focoase militare, au declarat reprezentanți ai Pentagonului.

Racheta supersonica poate deveni un element important pentru China, care a demarat un amplu proces de modernizare a tehnicii militare din dotarea fortelor armate ale tarii, inclusiv a fortelor strategice nucleare, a comentat publicat The Free Beacon. „Noul purtator supersonic a fost depistat in timpul efectuarii unui zbor la o viteza extraordinar de mare deasupra teritoriului Chinei”, a precizat sursa citata.

In articolul sau, The Free Beacon citeaza afirmatiile fostului ofiter al Air Force, Mark Stokes, un bun cunoscator al armelor strategice chineze. Potrivit spuselor sale, China are in derulare doua programe pentru rachete supersonice, ambele fiind cu raza lunga de actiune.

In opinia lui Stokes, noile aparate ar putea crea mari probleme pentru sistemele americane de aparare aeriana, care cuprind rachete de interceptare cu raza medie si lunga de actiune, precum si rachete capabile sa doboare tinta la scurt timp de la lansare. Avantajul aparatelor la care lucreaza chinezii il constituie viteza, care le face, practic, invincibile.

Cuvinte cheie: SUA, armata, China
comments powered by Disqus