miercuri, 22 ianuarie 2014, 11:19 view Vizualizări: 1079 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ion Sturza comentează informația referitoare la preluarea conducerii PLR

Foto: inprofunzime.md
Fostul premier Ion Sturza a dat de înțeles că nu intenționează să revină în politică, întrucît nu are motive pentru a face acest lucru, la etapa actuală de activitate profesională. Declarația a fost făcută de fostul premier în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Sturza și-a argumentat dezinteresul prin faptul că elita politică din Republica Moldova este lipsită de sinceritate și, în același timp, profund afectată de corupție.

„Nu cred că eu mai am nevoie să demonstrez că sînt cineva sau… cu atît mai mult, nici nu am nevoie stringent, cel puțin, de resurse financiare. În plus, trebuie să spunem sincer că, analizînd tot spectrul politic din Republica Moldova, este foarte greu să găsești astăzi puncte de sprijin pe care ai putea să construiești ceva pozitiv. Este foarte puțină sinceritate, este foarte puțină dorință de a schimba ceva real pentru țară – nu pentru clan, nu pentru interese”, a menționat fostul premier.

Întrebat dacă și-ar dori să dețină funcția de președinte al Partidului Liberal Reformator, Sturza a dat de înțeles că nu manifestă niciun interes pentru acest post.

„Pentru ce? Întrebarea e «pentru ce ?»… Pentru că de politică, de obicei, se ocupă oameni cu un orgoliu foarte dezvoltat, care doresc puterea, doresc să domine, doresc să fie notorii”, a spus Sturza.

Amintim că anterior Partidul Liberal Reformator din Moldova a anunțat că poartă discuții cu ex-premierul Ion Sturza pentru a prelua conducerea partidului. Informația a fost confirmată de către deputata liberal-reformatoare Ana Guțu.
 
Cuvinte cheie: politica, comentarii, sturza
comments powered by Disqus