luni, 27 ianuarie 2014, 3:27 view Vizualizări: 1053 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

România examinează posibilitatea IMPLICĂRII în evenimentele din Ucraina

Foto: nr2.ru
”Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?”, - se întreabă publicația „Adevărul”.

„Stat artificial, apărut din ruinele URSS, neomogen, cu o istorie de nici 24 de ani, faţă de care România are cele mai mari revendicări teritoriale, Ucraina s-ar putea rupe în două într-un viitor deloc îndepărtat. Gestionat cu violenţă de administraţia Ianukovici, conflictul cu opoziţia proeuropeană alunecă încet spre un adevărat război civil”.

Publicația amintește că săptămîna aceasta, violenţele din capitala Kiev s-au extins spre regiunile din vestul Ucrainei. Sediile administraţiilor regionale de stat au fost ocupate de opoziţie în mai multe capitale regionale. La Cernăuţi, aproximativ o mie de persoane au luat cu asalt, vineri, sediul administraţiei regionale de stat. Protestatarii au preluat puterea la nivelul regiunii Cernăuţi şi au înfiinţat un „Consiliu Naţional al Bucovinei”.

Cuvinte cheie: politica, Romania, Ucraina
comments powered by Disqus