joi, 30 ianuarie 2014, 2:31 view Vizualizări: 1294 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Cine CONTROLEAZĂ regiunile din Ucraina (HARTA)

Foto: mk.ru
Serghei Gorbaciov a publicat pe pagina sa de Twitter o hartă actualizată a protestelor din Ucraina.

Autoritățile locale recunosc Rada Poporului în regiunile Lvov, Ternopol și Volîni.

Protestatarii controlează regiunile Transcarpatia, Lvov, Ivano - Frankovsk, Cernăuți, Ternopol, Rovno, Hmelnițk. Autoritățile au recîștigat controlul în regiunile Sumî și Cerkassî.

Mai mult decît atît, în regiunile Dnepropetrovsk și Zaporojie au avut loc încercări de ocupare a administrațiilor regionale.

De asemenea, pe hartă apar regiunile unde miliția și "titușki" snopesc în bătăi oamenii neînarmați și jurnaliștii: Kiev, Cerkassî, Sumî, Harkov, Donețk , Dnepropetrovsk și Zaporojie. În regiunile Harkov, Donbass și Lugansk au fost create detașamente ale Partidului Regiunilor.

Mitinguri în sprijinul Partidului Regiunilor și proteste neînsemnate au loc în aproape jumătate dintre regiunile țării: Odesa, Nikolaev, Kirovograd, Dnepropetrovsk, Zaporojie, Lugansk, Donețk, Harkov, Poltava și în Crimeea.

În Crimeea a fost interzisă activitatea formațiunii "Svoboda". Iar în regiunile Lvov și Hhmelnițk a fost interzis Partidul regiunilor. Activitatea comuniștilor a fpst interzisă în 6 regiuni: Volîni, Ternopol, Vinnița, Hmelnițk, Cernăuți și Ivano-Frankovsk.

Cuvinte cheie: politica, Ucraina, harta
comments powered by Disqus