joi, 30 ianuarie 2014, 13:30 view Vizualizări: 1102 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Radu Banciu,sancționat din nou pentru că i-a jignit pe moldoveni

Foto : adevarul.ro
Realizatorul TV Radu Banciu a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru afirmaţiile făcute la adresa cetăţenilor din Republica Moldova, după cum notează paginademedia.ro.

În emisiunea din 20 ianuarie, de la postul de televiziune B1 TV, Banciu a lansat o serie de acuzaţii la adresa Republicii Moldova, precizând că această ţară este „lider european“ în ceea ce priveşte consumul de alcool, prostituţie şi analfabetism.
Pe lângă amenda de 5.000 de lei, realizatorul TV este obligat să publice în două ziare naţionale rezumatul deciziei CNCD.
„Declaraţiile în cauză au vizat atingerea demnităţii umane şi crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare îndreptate împotriva unui grup de persoane pe criteriul de cetăţenie, gen, apartenenţă etică şi socială“, a fost decizia CNCD, după cum informează paginademedia.ro.
În aceeaşi emisiune, Banciu a dat citire unui raport publicat de un ONG din Franţa, Fundaţia Scelles, preluat inclusiv de agenţia France-Press, potrivit căruia 7 din 10 femei din Republica Moldova s-au prostituat cel puţin o dată până la vârsta de 25 de ani. „Daţi-mi voie să cred că acest procent depăşeşte 100% până la 30 de ani“, a adăugat Banciu.
Cuvinte cheie: Moldova, Romania, Radu Banciu
comments powered by Disqus