miercuri, 19 februarie 2014, 3:17 view Vizualizări: 1031 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Deputații din Crimeea: "Acesta este începutul războiului civil"

Fotо: infokava.com
În Ucraina a început de fapt un război civil. Această declarație a fost făcută de către prezidiul Sovietului Suprem al Crimeeei, care a cerut președintelui Viktor Ianukovici să ia măsuri extraordinare pentru a păstra ordinea constituțională și unitatea Ucrainei.

"Crimeea pașnică este extrem de alarmată de noile manifestări de violență în centrul Kievului. Carnagiul pe străzile capitalei dovedește că opoziția a perceput numeroasele concesii din partea guvernului ca un semn de slăbiciune, iar legea privind amnistia a folosit-o ca o pauză înainte de a încerca din nou să preia puterea prin forță. Persoane înarmate din formațiunile "Svoboda", "Sectorul de dreapta" și alte organizații extremiste au anunțat mobilizarea generală și cheamă oamenii cu arme de foc să vină pe baricade. Deja au apărut primele victime ale actelor criminale: pe 18 februarie, de mîinile bandiților au murit oameni nevinovați. Acestea nu mai sînt proteste pașnice, despre care în mod constant vorbesc liderii opoziției și mass-media angajate și nici dezordine în masă. Acesta este începutul războiului civil despre pericolul căruia parlamentul din Crimeea a avertizat în mod repetat", - se spune în adresarea prezidiului parlamentului autonomiei către șeful statului publicat pe site-ul oficial la 18 februarie.

"Astăzi, noi cerem de de la Dvs, în calitate de șef al statului, acțiuni hotărîte și măsuri de urgență. Acest lucru îl așteaptă și sute de mii de locuitori din Crimeea care v-au votat în alegerile prezidențiale, în speranța de stabilitate în țară. Șansa de a păstra fundamentele ordinii constituționale și unitatea Ucrainei încă există. Mîine ea poate să nu mai fie. În cazul în care va continua escaladarea conflictului civil, Rada Supremă a Republicii Autonome Crimeea își rezervă dreptul de a îndemna locuitorii să apere pacea civilă și liniștea în peninsulă", - se subliniază în adresarea către Viktor Ianukovici.

Cuvinte cheie: Ucraina, deputat, razboi
comments powered by Disqus