marți, 4 martie 2014, 14:28 view Vizualizări: 615 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Experţii au refuzat să folosească un limbaj licențios şi să-l comenteze pe Hudeakov

Foto : moldonews.md
Comunitatea experţilor a refuzat să comenteze solicitarea deputatului în Duma de Stat din partea PLDR Roman Hudeakov către ministerul rus de externe de a recunoaşte independenţa Transnistriei. Doar o menţionare despre acest lucru a provocat un val de expresii foarte precise şi cuprinzătoare, dar inadmisibile pentru publicare în mass-media, relatează NOI.md.

Profesorul în drept internaţional Nicolae Osmochescu, întotdeauna extrem de politicos şi echilibrat, doar a precizat că aceasta nu este decît "o altă provocare din nenumăratele provocări precedente care nu mai tensionează situaţia, ci doar stîrneşte zîmbete. Îmi pare rău, dar este sub demnitatea mea să comentez asta", şi-a cerut scuze expertul.

"Este o provocare pură care, fiind extrem de inoportună, doar afectează şi mai mult autoritatea şubredă a preşedintelui Putin şi interesele strategice ale Rusiei pe fundalul unei situaţii dezastruoase în legătură cu agresiunea împotriva Ucrainei", a spus laconic directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru.

Nici unul dintre numeroşii experţi intervievaţi nu a putut explica cel puțin sensul declaraţiei făcute de către Roman Hudeakov.
 
Cuvinte cheie: expert, comentarii, refuz
comments powered by Disqus