luni, 21 octombrie 2013, 0:50 view Vizualizări: 1044 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Noua conducere a PLDM va fi aleasa în decembrie

Foto: votarea.com
În ziua cînd Partidul Liberal Democrat din Moldova va marca 6 ani de la constituire va fi organizat un congres la care vor fi stabilite priorităţile pentru viitor şi va fi aleasă noua conducere a formaţiunii. Informaţia a fost comunicată de liderul partidului, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatol Golea” la postul RTR Moldova, transmite IPN. PLDM şi-a organizat congresul de constituire la 8 decembrie 2007.

„Este important ca la acest congres să participe mulţi colegi din regiuni. Trebuie să vedem foarte clar evoluţia ţării de mai departe. Avem 31 de deputaţi, avem mulţi primari, nu trebuie să vorbim despre ce am făcut, ci ce trebuie să facem ,cum vedem binele pentru ţară. La congres se va lua decizia şi despre conducerea partidului, este normal. Trebuie să vedem totul în dinamică, atunci vom primi răspunsul la multe întrebări”, a remarcat politicianul.

Vlad Filat admite că s-ar putea schimba sistemul electoral din Republica Moldova, deoarece alegătorul trebuie să cunoască pentru cine votează şi să aibă aproape persoana pe care a delegat-o să-l reprezinte în organele puterii. Politicianul a spus că noul sistem electoral trebuie să lucreze în aşa fel, încît să nu permită ca prin mită sau prin influenţă să ajungă în Parlament oameni nepotriviţi. De asemenea, Vlad Filat a mai spus că se doreşte şi limitarea imunităţii deputaţilor, deoarece nici miniştrii, şi nici premierul nu au imunitate, iar oaemnii dubioşi nu trebuie să dorească să ajungă în Parlament pentru a nu răspunde în faţa legii. Totuşi, politicianul a spus că modificările la sistemul electoral nu se vor face în această legislatură.

Cît ţine de următoarele alegeri parlamentare, Vlad Filat a spus că acestea cel mai probabil vor avea loc la 30 noiembrie 2014, deoarece nu va fi logic să fie amînate pentru începutul anului 2015, niciun partid nefiind interesat să facă agitaţie electorală în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cuvinte cheie: politica, alegeri, PLDM
comments powered by Disqus