marți, 12 noiembrie 2013, 12:05 view Vizualizări: 1131 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Edward Snowden NU a primit niciun ban pentru dezvăluirea de informaţii clasificate

Foto: antena3.ro
Edward Snowden, fostul angajat al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), nu a primit niciun ban pentru dezvăluirea de informații clasificate privind programul amplu de supraveghere electronică (PRISM) derulat de serviciile secrete americane, a declarat Anatoli Kucerena, avocatul rus al informaticianului american.

Actuala situație financiară a lui Snowden dovedește altruismul său, a spus Kucerena într-un interviu apărut marți în oficiosul rus Rossiiskaia Gazeta, preluat de Xinhua.

"El nu a vândut niciodată secrete și nu a luat niciun ban pentru informațiile clasificate furnizate încă în timp ce se afla la Hong Kong. Pot spune aceasta cu siguranță, judecând după situația sa financiară actuală", a subliniat avocatul rus.

Potrivit acestuia, Snowden și-a consumat deja pe chirie, mâncare și pază toate economiile de care dispunea și că trăiește acum din sponsorizările făcute de câteva organizații caritabile.

În luna august, Snowden a primit un permis de ședere de un an în Rusia ca refugiat, statut pe care îl poate pierde de îndată ce va părăsi teritoriul rus.
Cuvinte cheie: Snowden, top secret, bani
comments powered by Disqus