joi, 12 decembrie 2013, 12:11 view Vizualizări: 1099 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Putin: Rusia are resurse necesare pentru a răspunde oricărei provocări internaţionale

Foto: publika.md
Rusia nu poate fi depăşită din punct de vedere militar. Afirmaţia îi aparţine lui Vladimir Putin care a declarat în cadrul raportului său anual în faţa Parlamentului că Moscova are toate resursele necesare pentru a răspunde oricăror provocări internaţionale. Oficialul a vorbit şi despre situaţia economică din ţară, migraţie dar şi alte probleme de politică internă.

"Întotdeauna ne-am mândrit cu ţara noastră, dar nu pretindem că suntem o supraputere, despre care se spune că ar vrea hegemonie mondială sau regională. Nu atentăm la interesele nimănui, nu impunem protecţia noastră şi nu încercăm să învăţăm pe cineva cum să trăiască", a declarat Putin.

Liderul de la Kremlin a mai adăugat că majorarea arsenalului de arme de mare precizie în întreaga lume, precum şi dezvoltarea sistemelor antirachetă, pot duce la eşuarea acordurilor anterioare în ce priveşte echilibrul strategic. Referitor la situaţia economică, liderul de la Kremlin a declarat că Guvernul se face vinovat de problemele existente.

"Principalele cauze care au încetinit creşterea economică nu sunt externe, ci interne. Dacă ne uităm la PIB, este bine, suntem printre primele cinci economii ale lumii. Dar dacă ne uităm la indicatori ca productivitatea muncii, suntem în urma statelor-lideri", a menţionat preşedintele Rusiei.

Putin a mai declarat că Rusia vrea să se apere de internaţionalismul imoral. Liderul de la Kremlin s-a referit la imigranţii din sud, funcţionarii corupţi care apără criminalii şi aşa-numiţii naţionalişti ruşi. Preşedintele Rusiei a cerut să fie rezolvată problema imigranţilor care stau ilegal în Rusia, fără ca autorităţile să ştie cu ce se ocupă aceştia. Putin cere limitarea termenului de şedere a imigranţilor, iar în cazul în care acesta va fi încălcat atunci ar putea primi iterdicţie de a intra pe teritoriul rus pe o perioadă de până la 10 ani.
Cuvinte cheie: Rusia, armata, Putin
comments powered by Disqus