miercuri, 18 decembrie 2013, 17:10 view Vizualizări: 1044 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Fracțiunea PCRM din CMC acuză autoritățile de FURT și GENOCID împotriva chişinăuienilor

Foto: noi.md
Fuziunea SA „Termocom” cu CET-1 şi CET-2, votată miercuri de fracţiunile PLDM, PL şi consilierii democrat, liberal-reformatori şi cei neafiliaţi reprezintă un genocid împotriva chişinăuienilor şi un furt în amiaza mare la care participă şi primarul general, Dorin Chirtoacă.

Declaraţia a fost făcută de fracţiunea PCRM în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău, care nu a susţinut decizia de fuzionare a celor trei întreprinderi, votată astăzi în CMC.

Aleşii comunişti au atras atenţia că după ce majoritatea guvernamentală din CMC a votat pentru fuzionarea celor trei instituţii, există riscul ca tariful la căldură pentru chişinăuieni să se majoreze.

Potrivit fracţiunii PCRM în CMC, proiectul de fuzionare nu stipulează clar ce cotă parte va avea CMC în întreprinderea creată în baza fuzionării, în condiţiile în care astăzi cota parte a CMC în „Termocom”este de aproape 72%. De asemenea, nu este clar ce se va întîmpla cu activele Termocom-ului şi cu pămîntul, aflat în proprietatea societăţii.

Consilierii PCRM au mai atras atenţia că decizia de fuzionare a celor trei întreprinderi din complexul termoenergetic a fost luată de majoritatea din CMC, fără a vedea contractul de fuziune şi proiectul statutului noii societăţi.

Fracţiunea PCRM în CMC a propus să nu fie grăbit procesul de votare, dar să fie analizate toate posibilităţile de păstrare a SA „Termocom”în proprietatea municipalităţii.
 
Cuvinte cheie: Chisinau, PCRM, acuzatii
comments powered by Disqus