luni, 23 decembrie 2013, 11:55 view Vizualizări: 1101 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

CEARTĂ la reuniunea închisă, între comuniști, socialiști și cei din Partidul „Renașterea”

Foto: noi.md
Reprezentanții Partidelor Socialiștilor, Partidului Comuniștilor și ai Partidului „Renașterea” s-au certat în legătură cu dreptul demnitarilor de a deține cetățenia română. După cum relatează TRIBUNA, conflictul s-a iscat în cadrul recentei reuniuni închise a partidelor politice și organizațiilor obștești.

Vasile Costiuc, președintele Partidului „Democrația Acasă”, a comunicat pentru sursa citată că întîlnirea a avut loc la inițiativa Partidului Social Democrat din Moldova, pentru a discuta „mecanismele de funcționare și scoatere de sub influența politicului a Curții Constituționale”. „Personal, am atras atenția participanților la decizia Curții, privind demiterea din funcția de prim-ministru a lui Vlad Filat. Este interesant, dacă CEDO va declara drept ilegală această decizie și cum se va proceda mai departe. Va putea fi restabilit Filat sau nu, cum va rămîne cu irevocabilitatea deciziilor Înaltei Curți”, a spus Costiuc.

Deși unele publicații au anunțat că la reuniune s-au discutat și astfel de chestiuni precum statalitatea Moldovei, liderul Partidului „Democrația Acasă” a precizat că nu toți participanții s-au lăsat interesați de aceasta. Potrivit lui, președintele PPCD a plecat de la reuniune, iar poziția Partidului „Democrația Acasă” și a Partidului Verde Ecologist a fost că dacă se va insista pe problema identității naționale, aceștia nu vor mai participa la reuniuni de asemenea gen.

Vasile Costiuc a mai declarat că la întrevedere „socialiștii, comuniștii și cei de la „Renaștere” s-au luat la harță, din cauza opiniei unora că demnitarilor moldoveni cu cetățenie română trebuie să le fie interzise deținerea unor funcții publice”.

„Replica unora a fost că și comuniștii au asemenea membri: persoane ce dețin cetățenia română și atunci…”

Valeri Climenco, în general, a spus „că vor fi formate două blocuri de stînga: unul comunist și altul fără comuniști”.

La reuniune au participat reprezentanții Partidului Social Democrat, Partidului Socialiștilor, Partidului „Patrioții Moldovei”, Partidului Popular Socialist, Partidului Popular Creştin Democrat, Partidului Verde Ecologist, Partidului „Democrația Acasă”, precum și ai organizației sindicale „Protecția Socială”, „Alegerea Moldovei”, „Comunitatea” și altele.

Cuvinte cheie: PCRM, Parlament, cearta
comments powered by Disqus