vineri, 17 ianuarie 2014, 7:12 view Vizualizări: 1051 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Revista presei internaţionale: Papa Francisc a demis patru cardinali din comisia de supraveghere a Băncii Vaticanului

Foto: publika.md
Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care salută progresele Serbiei în procesul de integrare europeană. Totuşi forul cere Belgradului o mai mare atenţie faţă de minorităţile etnice, scrie Novinite.com.

Papa Francisc a demis patru dintre cei cinci cardinali responsabili de supravegherea Băncii Vaticanului. The Independent notează că instituţia financiară este investigată de autorităţile italiene pentru spălare de bani.

Europarlamentarii cer desfiinţarea troicii creditorilor internaţionali şi înlocuirea aces­teia cu un sistem de ajutor pro­priu al Uniunii Europene. Deputaţii cred că Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană au negociat în mod autoritar condiţiile programelor anticriză cu guvernele statelor cu probleme din zona euro, scrie Die Welt.

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei dezminte că ţara sa ar fi făcut front comun cu Teheranul şi Damascul în perspectiva conferinţei de pace pentru Siria. Potrivit RIA Novosti, Lavrov spune că informaţiile privind existenţa unei agende comune ascunse nu corespund adevărului.

Iar premierul Israelului a denunţat atitudinea Uniunii Europene faţă de extinderea coloniilor evreieşti în Cisiordania. Benjamin Netanyahu a calificat drept ipocrită poziţia Bruxelles-ului, anunţă Vocea Russia. Declaraţiile vin după ce mai multe ţări europene au cerut explicaţii de la ambasadorii Israelului în privinţa unui plan de construcţie a 1400 de locuinţe în coloniile evreieşti.

Cuvinte cheie: banca, Italia, religia
comments powered by Disqus