marți, 28 ianuarie 2014, 3:28 view Vizualizări: 1007 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Hodorkovski: Putin a interzis să fiu omorît

Foto: zn.ua
Eliberat din închisoare, fostul magnat Mihail Hodorkovski. a dat interviuri la două ziare elvețiene .

Președintele rus Vladimir Putin a dat o dispoziție personală, ca împotriva ex-oligarhului Mihail Hodorkovski să nu se utilizeze violență în timpul detenției sale în închisoare, crede fostul deținut.

"Putin a interzis să fiu omorît", - a declarat într-un interviu pentru ziarele elvețiene Le Matin Dimanche și Sonntagszeitung Hodorkovski, citat de Deutsche Welle .

Potrivit lui, aceasta este doar o presupunere. " După șase luni, am realizat că era strict interzis de a mă atinge", - relatează fostul deținut.

În același timp, Hodorkovski a spus că nu conta ca va fi eliberat vreodată. care va lansat vreodată. Potrivit lui,propunerea de a trimite președintelui rus o cerere de grațiere a parvenit de la fostul ministru de externe al Germaniei, Hans - Dietrich Genscher. " Dar am știut că această propunere vine de la Putin", - a declarat fostul șef al Yukos.

În același timp Hodorkovski consideră că eliberarea sa nu are legătură cu Jocurile Olimpice: " Nu. Versiunea mea este un pic mai conspirologică".

"Eu cred că o parte din anturajul lui Putin a cam luat-o razna, în opinia lui Putin. Și a vrut să-i readucă într-o stare normală. În opinia mea, el a avut doar două opțiuni: Fie să-i dea lui Serdiukov 10 ani de pușcărie, fie să-mi dea drumul. Efectul ar fi același”, - consideră Hodorkovski.

"Li s-a demonstrat că ei nu pot influența toate deciziile președintelui. Iar unii oameni, din cîte știu, au aflat despre decizia președintelui din mass-media", - a explicat versiunea sa Hodorkovski.

Cuvinte cheie: Putin, Hodorkovskii, omor
comments powered by Disqus