duminică, 20 octombrie 2013, 2:52 view Vizualizări: 1045 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Alain Delon a renunțat din motive politice la funcția viageră

Foto: novostimira.com.ua
Actorul francez Alain Delon a decis să renunţe la titlul de preşedinte onorific pe viaţă al comitetului Miss France, după ce organizatorii acestui concurs de frumuseţe i-au cerut explicaţii detaliate în legătură cu declaraţiile sale despre partidul de extremă dreaptă Frontul Naţional.

Alain Delon, o legendă a cinematografiei europene, care a jucat în peste 100 de filme într-o carieră de 50 de ani, inclusiv în cîteva lungmetraje care sînt considerate veritabile capodopere ale celei de-a şaptea arte, a făcut următoarea declaraţie pentru un cotidian elveţian: "Frontul Naţional a cîştigat un loc foarte important, iar eu aprob acest lucru, îl promovez şi îl înţeleg perfect".

Într-un comunicat, societatea Miss France a anunţat că "se disociază" de cuvintele spuse de Alain Delon.

"Comitetul vostru a ţinut să reacţioneze public, cu vehemenţă, faţă de cuvintele mele despre politica din Franţa. Aveţi dreptul să faceţi acest lucru. Însă nu voi mă daţi afară, ci eu sînt acela care pleacă", a declarat Alain Delon într-o scrisoare adresată societăţii Miss France.

"Polemica voastră este pe cît de absurdă, pe atît de narcisistă şi de obsesivă. Atitudinea voastră reprezintă un dispreţ faţă de publicul vostru, care are dreptul să voteze pentru cine vrea, o negare a realităţii manifestate", a adăugat actorul francez.

"În consecinţă, mă dezic oficial de titlul meu de preşedinte onorific pe viaţă al Comitetului Miss France", a continuat Alain Delon.

"Aşa cum bine spuneţi, alegerea Miss France este un spectacol de divertisment popular. Dacă se ia în serios, el îşi îndeplineşte funcţia principală, doar de a distra. Este deci inutil de acum înainte să contaţi pe mine şi să vă folosiţi de notorietatea mea pentru a o creşte pe a voastră", a declarat starul francez.

Cuvinte cheie: Alain Delon, actor, politica
comments powered by Disqus