joi, 28 noiembrie 2013, 1:17 view Vizualizări: 1194 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Angola a interzis islamul și dărîmă moscheile

Foto : antena3.ro
Presa internaţională a relatat că Angola, o fostă colonie portugheză din sudul Africii, a declarat islamul ilegal, toate moscheile urmînd să fie închise. În afară de islam, autorităţile ar fi interzis alte 194 de “secte”.

Ministrul Culturii Rosa Cruz e Silva a spus că moscheile din această ţară predominant creştină vor fi închise făra nicio altă notificare suplimentară.

Ea a descris Islamul ca “o sectă” care trebuie interzisă pentru că se opune obiceiurilor şi culturii angoleze.

Potrivit unor rapoarte neconfirmate, moscheile din Angola sînt distruse, potrivit International Business Times.Conform estimărilor din 2011, comunitatea islamică din Angola beneficiază de 80 de moschei, din care la moment ar fi rămas doar 2.

Potrivit legii comunitățile religioase trebuie să înregistreze în mod oficial statutul lor la Ministerul Justiției, și acest drept îl au numai acele organizații, numărul adepților cărora depășește 100 de mii de oameni. În prezent, în Angola locuiesc oficial 80-90 mii migranți musulmani, ceea ce nu le dă dreptul de a se înregistra oficial.

Între timp, numărul de musulmani din țară este în creștere de la an la an. Se pare că Angola este deosebit de atractivă pentru africanii din țările sărace, care ajung aici, în căutare de petrol și diamante.
Din cei aproape 19 milioane de locuitori ai ţării doar circa un procent sînt musulmani, majoritatea populaţiei fiind creştină. Dintre confesiunile creştine, cei mai numeroşi sînt catolicii (aproximativ jumătate din populaţie), aceştia fiind urmaţi de diferite culte protestante şi neoprotestante.
 
Cuvinte cheie: interzicere, politica, religia
comments powered by Disqus