marți, 17 decembrie 2013, 11:52 view Vizualizări: 1091 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Angela Merkel a fost realeasă cancelar

Foto: ladynews.am
Cancelarul Angela Merkel, care a obţinut cel de-al treilea mandat de patru ani în urma alegerilor legislative de duminică, este "femeia cea mai puternică din lume" dar şi unul dintre liderii europeni cei mai denigraţi, relatează AFP.

Foarte iubită de germani, această conservatoare în vîrstă de 59 de ani, venită din fosta RDG, a fost numită, pe rînd, "cancelarul de fier", pentru apărarea politicilor de austeritate, sau "Mutti" (Mama) deoarece oferă un sentiment de siguranţă în furtuna europeană.

Dar pe străzile din Lisabona sau Madrid au înflorit portretele Angelei Merkel cu mustaţă de tip Hitler sau sloganuri precum "Merkel nazistă, afară!".

Mulţimea din Atena o acuză că vrea să îngenuncheze Grecia pentru a o spolia mai bine.

Cea care a fost desemnată "cea mai puternică femeie" de pe planetă pentru a şaptea oară în cei opt ani de mandat de către revista americană Forbes asigură că Berlinul nu încearcă să exercite vreo formă de hegemonie asupra Uniunii Europene. Dar că nu ne-am afla în acest punct dacă toată lumea ar fi strîns cureaua aşa cum a făcut prima economie a zonei euro.

Angela Dorothea, născută Kasner, în vârstă de 59 de ani, mare admiratoare a Ecaterinei a II-a a Rusiei, a fost un copil înzestrat pentru rusă şi matematică, ce visa să devină patinatoare artistică.

Ea este prima femeie care a condus Germania, prima de la britanica Margaret Thatcher care guvernează o ţară europeană mare.

Cuvinte cheie: politica, Germania, Angela Merkel
comments powered by Disqus